Verslag MVD Truckrun 2018

Na een voorbereiding van zeker een half jaar door de werkgroep was het dan eindelijk zo ver. Iedereen maar vooral de deelnemers hadden er zin in.
Om 09.00 uur verzamelden de verkeersregelaars en chauffeurs zich bij FISTA op het industrieterrein in Middelbeers. Een mooi terrein waar alle chauffeurs hun vrachtwagens klaar konden zetten voor de start. Onder het genot van een kopje koffie werden de nummers uitgedeeld en het reglement uitgelegd Verder kreeg iedereen een rouwlint, deze werd ter ere van het overlijden Jan Appels om de spiegel gebonden. Jan Appels was jaren aanwezig bij de stichting als fotograaf.

De deelnemers en begeleiders arriveerde om 09,30 uur en kregen ook allemaal een nummer aan een key koord omgehangen wat gekoppeld was aan een chauffeur. Zo konden chauffeur en deelnemer elkaar vinden. I.v.m. het warme weer kreeg iedereen extra water mee en om 10.30 uur gingen we van start. Geweldig om alle blije gezichten te zien en het toeteren maakte het natuurlijk helemaal af. De verkeersregelaars reden voorop om het verkeer bij kruispunten en rotondes in goede banen te leiden. Verder zat de EHBO in de achterste wagen voor het geval er iets mocht gebeuren. Ook ging de fotograaf mee op de motor en werd er onderweg gefilmd met een drone.

De route door de Kempen was van start gegaan en overal waar ze voorbij kwamen zoals o.a. in Diessen, Hilvarenbeek, Esbeek, Lage Mierde, Hooge Mierde Reuzel, Hapert, Bladel, Duizel en Eersel werd er flink op de claxon geduwd. De meeste chauffeurs hadden Nederlandstalige muziek opstaan zodat het voor de deelnemers een groot feest was. Ook kwamen de vrachtwagens elkaar tegen in de route wat het extra leuk maakte.

Om ongeveer 13.00 uur kwam de kolonne aan bij de parkeerplaats van Venco Campus die beschikbaar was voor ons. Daar stond een lunch klaar voor iedereen. Ook kon er gebruik gemaakt worden van de toilet die we daar neergezet hadden. Tijdens de lunch hadden de chauffeurs elkaar genoeg te vertellen. Ze betrokken de deelnemers erbij en iedereen had het erg naar hun zin. Wat was iedereen enthousiast! Na de lekkere broodjes, krentenbollen, fruit, koffie en fris gingen we weer richting de vrachtwagens. Nadat iedereen weer ingestapt was vervolgde we de route. Mede door de vele vrijwilligers konden we dit tussendoor mogelijk maken.

Ze reden weer verder door de Kempen en passeerde o.a. Duizel, Knegsel, Vessem, Wintelre, Oirschot, Spoordonk en Oostelbeers. Het was erg mooi om ook door Oirschot dorp te rijden want in de smalle straatjes klonk het getoeter extra hard. Het zwaaiende publiek maakte de deelnemers nog enthousiaster. Tegen 15.45 uur kwamen alle vrachtwagens weer terug op het terrein bij de FISTA. De nummers werden ingeleverd en de deelnemers kregen nog een goodiebag,vol spulletjes en lekkers, wat allemaal gesponsord was Iedereen die mee gedaan of geholpen had kreeg nog een vaantje als aandenken aan de truckrun! Na een glaasje drinken vertrok iedereen weer moe maar voldaan richting huis.

Om 20.00 uur kwamen alle chauffeurs, verkeersbegeleiders en vrijwilligers nog naar de hal van de Koning Staalwerken waar we de dag onder het genot van een drankje afsloten. Ook waren de foto’s al klaar zodat we een sfeerimpressie van de dag konden laten zien. Het was een zeer geslaagde dag en we hebben genoten van het plezier wat we de deelnemers deze dag hebben kunnen geven. Dit is niet met woorden te beschrijven dit is beleven! We hebben vele complimenten gekregen waar we een heel goed gevoel bij hebben gekregen en weer energie uit halen voor een volgend evenement. Namens het bestuur willen wij nogmaals iedereen bedankten voor hun enorme inzet!

Foto’s van deze dag vind je in de fotogalerij!