Geschiedenis

Aan de bar ontstond het idee om een dag te organiseren voor de minder validen in de Beerzen. Drie mensen hebben dit opgericht en volledig gesponsord in de aanvangsjaren.
Dit waren Walter Smits, Chris van Aaken en Piet van Hek, de mensen van het eerste uur.

Men startte in Rakelbos, al snel werd uitgeweken naar café restaurant Juliana, nadien de Toverstaf in verband met de benodigde ruimte. Nadien werd het toenmalige Gemeenschapshuis (nu Dorpsplein) gebruikt en inmiddels zijn we al jaren in het Dorpsplein te gast.

Ook mensen van buiten de Beerzen namen inmiddels deel en een jaar was er zelfs een grote groep uit Duitsland.

Gaandeweg werd de groep vrijwilligers groter en waren mensen jarenlang actief voor de stichting en de organisatie en uitvoering van de mindervalidendag. Een groot aantal vrijwilligers van de beginjaren is nu nog steeds zeer actief.

Bekende en minder bekende artiesten hebben in de voorbije jaren opgetreden, onder andere Jacques Herb en Henk Wijngaard. Er werd ook diverse malen een huifkarrentocht georganiseerd. 

In de brandweerwagen...
Ook de Beerse brandweer draagt bij aan een geslaagde dag.

De stichting wordt gefinancierd m.b.v. een jaarlijkse collecte in Oost-West en Middelbeers en daarnaast:

  • Sponsorden vele bedrijven vanuit de Beerzen jaarlijks met een geldbedrag of in natura.
  • Werd door middel van het liefdadigheidsgildefeest een groot bedrag geschonken namens de gildes.
  • Werd de opbrengst van het duurrecord biljarten door diverse mensen gedoneerd aan de stichting.
  • Organiseerden we tijdens de kermis een wedstrijd “Raad het gewicht” van een paard, koeien en geiten

Tot op de dag van vandaag wordt de organisatie van de mindervalidendag gesteund door vrijwel de gehele Beerse gemeenschap.

Het resulteerde in 2006 tot de ontvangst van de erestrijker, een belangrijke onderscheiding van de carnavalsvereniging voor de stichting die uitgereikt werd op het gemeentehuis.

 

Beerse Bokken
CV de Beerse Bokken maakt er weer een feestje van...

Het succes van de stichting is ook te danken aan de inzet van de Beerse gemeenschap, de verenigingen zoals de carnavalsverenigingen en de toneelvereniging Keskenaote, maar vooral ook aan de vele vrijwilligers en collectanten die zich al jaren, zo niet tientallen jaren, inzetten voor de stichting om de mindervalidendag elk jaar weer tot een succes te maken.